Legalább egy halálos áldozat

Rio de Janiero: áradásokban, földcsuszamlások

Áradásokat és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés a brazíliai Rio de Janeiro térségében, legalább egy ember meghalt, nyolcan eltűntek.

2013.01.04 07:25MTI

A helyi hatóságok beszámolója szerint nem kizárt, hogy a szerda éjjel kezdődött özönvízszerű esőzéseknek további áldozatai is vannak, mert egyes körzeteket még a mentőalakulatok sem tudnak megközelíteni.

A katasztrófavédelmi szervek becslése szerint a nehéz helyzet mintegy 14 ezer embert érint. Közel 3800 embernek el kellett hagynia lakóhelyét, bár közülük 2400-at elővigyázatosságból menekítettek ki a térségből.

Az eddig megtalált halálos áldozat lakóházának összeomlásakor vesztette életét.

Két évvel ezelőtt ugyanebben a körzetben Brazília eddigi legnagyobb természeti katasztrófája következett be, szintén az özönvízszerű esőzések és sárlavinák miatt. Akkor több mint ezren haltak meg Rio szomszédságában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.