Kedden éjel tetőzött a Rába

A magyarországi folyókon már megszűnt az áradás

Megszűnt az áradás a magyarországi folyókon.

2012.11.08 20:40MTI

Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője elmondta: a Rába kedd éjjel Körmendnél tetőzött, azóta folyamatosan apad. A levonuló árhullám miatt két utat kellett lezárni Rábagyarmat és Csörötnek, valamint Molnaszecsőd és Döröske között. A Rábán már csak elsőfokú készültség van érvényben. Emellett túl van a tetőzésen a Mura is, a folyó vízszintje szerda éjjel Letenyénél volt a legmagasabb, mára jól láthatóan csökkent. 

Nem emelkedik tovább a Dráva vízszintje sem. A folyó szerda reggel Őrtilosnál tetőzött. Az előrejelzések szerint első fokot meghaladó készültségre Drávaszabolcsnál lehet számítani, nagy valószínűséggel szombaton. Mindhárom folyó a vártnál alacsonyabb szinten tetőzött, így sem belterületet, sem mezőgazdasági területet nem veszélyeztetett - emelte ki a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.