Egy ember meghalt

Robbanás a nyugat-ukrajnai Csernyivci orvosi egyetemén

Öngyilkos robbantásos merényletet követett el egy ismeretlen férfi a nyugat-ukrajnai Csernyivci orvosi egyetemén csütörtökön.

2012.12.27 14:30MTI

A helyszíni jelentések szerint a merénylő életét vesztette, két másik ember - egy 18 éves egyetemista és egy 42 éves tanár - megsebesült. Az újabb beszámolók alapján a sérültek nem kértek kórházi ellátást. Sajtóhírek szerint egy volt határőr követte el a merényletet, feltehetően kézigránáttal, amellyel besétált a diákokkal teli épületbe, majd felrobbantotta a szerkezetet. A megyei ügyészi hivatal eddig annyit hozott nyilvánosságra, hogy az épületben egy 62 éves férfi holttestét találták meg. 

A férfi és az oktatási intézmény egyik alkalmazottja között elmérgesedett a viszony egy termőföldterület felosztása miatt, valószínűleg ezért követte el a tettét. A helyszínen a katasztrófavédelem, a belügyminisztérium és az ügyészség szakértői folytatnak vizsgálatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.