Pakisztán

Robbanásban meghalt egy tálib parancsnok

Pakisztáni biztonsági források szerint egy robbanásban meghalt pénteken a tálib lázadók egyik befolyásos parancsnoka az ország északnyugati részén fekvő Dél-Vazirisztán törzsi területen, az afgán határ közelében.

2012.12.21 12:52MTI

A robbanás egy kis zöldségpiacon történt a térségbeli nagyváros, Vana nagy bazárja közelében.

"Értesüléseink szerint pokolgépet rejtettek el Abbász molla fivérének a piacon lévő irodájában, s annak robbanása megölte Abbászt és még két embert, köztük a fiát" - közölte egy neve elhallgatását kérő magas rangú biztonsági illetékes.

Hatan megsebesültek a merényletben, amelyet még senki sem vállalt magára - tette hozzá.

Abbász molla arról volt ismert Pakisztán északi részén, hogy üzbég harcosoknak nyújtott menedéket, és szoros kapcsolatok fűzték Nek Mohammadhoz, a törzsi területek egyik legbefolyásosabb tálib vezetőjéhez, akit pilóta nélküli amerikai repülőgép lőtt le 2004 júniusában.

Abbász molla néhány éve elhagyta Dél-Vazirisztánt, miután nézeteltérése támadt a terület hadurával, Maulvi Nazir mollával a külföldi harcosok kérdésében, s helyi illetékesek szerint tavaly tért vissza a térségbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.