A béketárgyalások érdekében

Az ENSZ BT enyhített a tálibok elleni szankciókon

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa enyhítette az afganisztáni tálib mozgalom vezetői ellen érvényben lévő utazási korlátozásokat, hogy ezzel is elősegítse a béketárgyalások sikerét.

2012.12.18 08:31MTI

Az erről szóló BT-határozatot - amelyet helyi idő szerint hétfőn fogadtak el - az Egyesült Államok terjesztette elő. Jelenleg 130 tálib vezető és négy intézmény szerepel a világszervezet feketelistáján. Az utazási tilalom mellett pénzügyi szankciókkal sújtják őket.
 
December 19-20-án Franciaország északi részén, titkos helyszínen, zárt ajtók mögött tárgyalnak afganisztáni illetékesek - köztük ősellenségek, a tálib mozgalom és a néhai Ahmed Maszúd sah vezette Északi Szövetség képviselői - az ország jövőjéről. 2011 novembere és 2012 júniusa után ez lesz a harmadik ilyen találkozó. Sokan attól tartanak, Afganisztánban ismét polgárháború tör ki azután, hogy a külföldi csapatok 2014-ben kivonulnak az országból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.