Sokan megsérültek

Robbanássorozat egy tűzijátékraktárban Nigériában

Legalább egy ember meghalt és legalább 30 megsérült szerdán Nigéria legnagyobb városában, Lagosban, miután egy sűrűn lakott városrészben tűz ütött ki egy raktárban, ahol tűzijátékokat tároltak.

2012.12.27 07:59MTI

Beszámolók szerint ismeretlen okból robbanás történt a raktárban, ezután terjedtek el a lángok. A tűz átterjedt a raktárral szomszédos lakóépületekre. Pánik tört ki, sokan akkor sérültek meg, amikor a szűk sikátorokban összezsúfolódtak a helyszínről fejvesztve menekülők. Több autó is kiégett.

A robbanásokat hosszú időn át hallani lehetett Lagosban, amely Nigéria kereskedelmi központja. Sűrű füst és óriási hőség nehezítette az oltást.

A baleset Lagos Jankara nevű negyedében történt, amely az egyik legrégebbi, és legsűrűbben lakott része a 15 milliós tengerparti metropolisznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.