Különböző vegyi anyagok miatt

Robbanásveszély volt egy hatvani üzemben

Gondatlan veszélyeztetés miatt eljárást indítanak ismeretlen tettes ellen, mert egy hatvani üzemben különböző vegyi anyagok reakcióba kerülése miatt robbanásveszély alakult ki.

2012.12.21 18:00MTI

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője, Zelei László hozzátette: az eset még pénteken délelőtt történt egy hatvani üzemben, ahol ismeretlen vegyi anyagok kerültek egy tartályba, ami ennek következtében jelentős mértékben felfújódott.

A helyszínre érkező tűzoltók kiürítették az üzemet, mintegy száz dolgozónak kellett elhagynia a helyszínt. Ezután a robbanásveszély miatt 600 méter átmérőjű körben biztonsági zónát jelöltek ki, majd targoncával kihozták az egy köbméteres tartályt az üzemből. Ezután speciális védőruházatban leengedték a tartály tartalmát, amivel a veszélyhelyzet megszűnt.
   
A szakemberek az anyagból mintát vettek, ezt a későbbiekben elemzik. A tartály mozgatása közben a lakosság nem volt veszélyben, a környezetbe sem került veszélyes anyag, a helyszínelés még tart – mondta végül a helyettes szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.