Hetekig eltarthat a helyreállítás

Egy bérlő okozta a szolnoki gázrobbanást

Elvágta a gázkonvektor egyik csövét egy albérlő, ezért következett be a gázrobbanás a szolnoki társasházban.

2012.12.14 14:12MTI

A gázrobbanás szerda éjfél után történt a Mikszáth Kálmán utca egyik társasházában. A detonáció miatt több lakás lakhatatlanná vált. Dávid Mónikának, a megyei főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint az első emeleti lakásban történt gázrobbanásban megsérült 26 éves férfi a kihallgatásakor elmondta, hogy szerelmi bánata miatt öngyilkosságot akart elkövetni, ezért elvágta a gázkonvektorhoz vezető egyik gázcsövet.
 
Az ügyben közveszélyokozás miatt indult eljárás, a fiatal férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatására. A 11 lakásos társasházban történt gázrobbanás után az épületből a tűzoltók tíz felnőttet és négy gyereket menekítettek ki. A társasház helyreállítása hetekig eltarthat. Az első emeleten három lakást szinte teljesen egybenyitott a robbanás: a falak eltűntek, a nyílászárók tokkal együtt kirepültek. A nagy légnyomás miatt kiszakadtak a lépcsőház üvegpaneljei is. A gázrobbanás után a közműveket ki kellett kötni az épületből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.