Sokan kimenekültek, de van halott is

Újabb eset: robbanás egy pakisztáni bányában

Nyolc ember meghalt, ötven megsérült hétfőn, amikor robbanás történt egy pakisztáni szénbányában az ország északnyugati részében.

2012.12.24 07:16MTI

A helyi sajtó és a tisztviselői jelentések szerint a baleset Pakisztán törzsi területén, Doli térségben volt, Alsó-Orakzai régióban.

A robbanás idején mintegy hatvanan tartózkodtak a bányában, ahonnan legalább kéttucatnyi embernek sikerült kimenekülnie.

Az első jelentések szerint sújtólég gyülemlett fel a bányában, ahol nem volt szellőztető berendezés. Szemtanúk és a mentősök beszámolója szerint legalább heten azonnal meghaltak, míg mások megsérültek és elvesztették eszméletüket. Az egyik sérült útban a kórház felé halt meg.

Egy héttel ezelőtt egy hasonló balesetben öten vesztették életüket egy másik bányában a térségben.

Pakisztánban a bányászok gyakran panaszkodnak arra, hogy a tárnákban nincsenek megfelelő biztonsági berendezések és mentőfelszerelések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.