Az eddigi módszerek nem hatékonyak

Mexikói drogellenes konferencia: új stratégia kell

A kábítószer-fogyasztás még mindig nő szerte a világon, a drog elleni küzdelem eddigi módszerei nem hatékonyak, ezért mind a termelő, mind a fogyasztó országoknak új stratégiákat kell kidolgozniuk.

2012.11.13 07:42MTI

Ezt állapították meg hétfőn Mexikó és négy közép-amerikai ország hatóságai egy tanácskozásuk végeztével. A latin-amerikaiak egyre szkeptikusabbak Washingtonnak a kábítószereket szigorúan tiltó, merev gyakorlatával kapcsolatban, különösen azért, mert az Egyesült Államok a drogok egyik vezető piaca. 

Jól érzékelteti az Egyesült Államok hozzáállását, hogy a múlt héten Colorado és Washington szövetségi államokban - a szövetségi államok közül elsőkként - legalizálták a marihuána birtoklását és eladását, ha annak célja a fogyasztó "feltöltődése". 

A két állami törvény szöges ellentétben áll a szövetségivel. Mexikó, Costa Rica, Honduras, Belize és Guatemala szerint nem lehet halogatni a szemléletváltást. Arra buzdították a világ országait, hogy dolgozzanak ki olyan stratégiákat, amelyekkel "ellenőrizni tudják a kábítószerpiacokat, és meg tudják akadályozni, hogy tovább növekedjen az illegális anyagok kereskedelme és amit az előidéz, a bűncselekmények nagy száma a térségben".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.