Kézigránátokat dobtak be

Fegyveresek megtámadtak egy keresztény templomot Kenyában

Kézigránátokat dobtak egy keresztény templomra vasárnap Kenya keleti részén, legalább hét ember megsebesült.

2012.11.04 11:18MTI

Két tévéállomás szerint a több keresztény felekezet által használt Utawala templom volt a támadás célpontja Garissa városban. Állítólag a gránátok robbanása után lövések dördültek a helyszínen.
   
Garissa a Kenya keleti részén elterülő, Szomáliával szomszédos, többségében szomáli népcsoportok lakta, Magyarországnál valamivel nagyobb területű Északkeleti tartomány székhelye.
   
Július 1-jén két templomot ért kézigránátos támadás a városban, a kettős merényletben 17 ember életét vesztette.
   
Szeptemberben a fővárosban, Nairobiban dobtak kézigránátot egy templomba, ott egy 9 éves fiú halt meg. A merénylet elkövetőjeként az al-Shabaab szomáliai szélsőséges iszlamista szervezet jelentkezett.
   
Kenyában azután szaporodtak meg a merényletek, hogy a kenyai hadsereg 2011 októberében bevonult Szomáliába, hogy felszámolja az al-Shabaab ottani állásait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.