Az akciót egyezteti egymással a két ország

Szomáliában kergeti az emberrablókat a kenyai katonaság

Egy kormányszóvivő Nairobiban közölte: kenyai katonaság hatolt be vasárnap Szomáliába emberrablók üldözésére.

2011.10.16 17:29MTI

A határtérségben szemtanúk erős kenyai katonai kontingenst láttak áthaladni. A teherautó-oszlopokat tankok és harci helikopterek kísérik, és katonai repülőgépek is átrepülnek a térség fölött. Az akciót egyeztetik a szomáliai kormányhadsereggel.
   
Szomáliai emberrablók - feltehetőleg a radikális iszlamista al-Shabaab milícia tagjai - négy európait hurcoltak magukkal az elmúlt hetekben a határon túlra. Kenya szombaton bejelentette, hogy az ENSZ Alapokmányának az önvédelemmel foglalkozó 51. cikkelye alapján jogosnak tartja az üldözésüket a határon túl is.
   
Az iszlamisták csütörtökön az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű nemzetközi segélyszervezetnek dolgozó két spanyol nőt raboltak el fényes nappal a világ legnagyobb menekülttáborából, a kenyai Dadaabból, szeptember közepén egy brit nőt, október 1-jén pedig egy francia nőt hurcoltak el kenyai üdülőhelyekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.