Békefenntartónak küldték volna őket

Kenya légterében tűnt el három ugandai helikopter

Eltűnt az ugandai hadsereg néhány helikoptere Kenya légterében - erősítette meg hétfőn Kampalában a hadsereg szóvivője.

2012.08.13 10:29MTI

Négy gépet küldték volna Szomáliába, hogy erősítésként csatlakozzanak az Afrikai Uniónak (AU) az iszlamista al-Shabaab milícia elleni harcoló békefenntartó erejéhez (AMISOM).

Bogita Ongeri szóvivő tájékoztatása szerint a négy gépből álló raj az ugandai főváros entebbei légitámaszpontjáról szállt fel, "de csak az egyik helikopter érkezett meg a kelet-kenyai Garissa városába, három valószínűleg lezuhant a Mount Kenya hegycsúcs térségében", Kenya középső részében.

"Az egyik közülük kapcsolatba lépett velünk és segítséget kért, jelezve, hogy a Mount Kenya erdőségében van" - tette hozzá. Egyelőre azonban nem tudják, hogy ténylegesen mi a helyzet - állította a szóvivő.

Elmondása szerint mentőcsapatot indítottak a térségbe a helikopterek felkutatására, "az időjárási körülmények azonban rendkívül nehezek".

A Kenya közepén emelkedő 5199 méter magas Mount Kenya csúcson több kisebb gleccser is található, s hegyoldalait sűrű erdőség borítja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.