Terjed a kór a kenyai Dadaabban

Kolerajárvány tört ki a világ legnagyobb menekülttáborában

Legalább egy ember halálát megerősítették a világ legnagyobb menekülttáborában, az észak-kenyai Dadaabban kitört kolerajárványban.

2011.11.16 16:09MTI

Az ENSZ menekültügyi főbiztossága (UNHCR) szerint a betegséget új érkezők hurcolhatták be, akik az éhség és a háború elől menekültek el országukból.
   
Az UNHCR nem közölte, pontosan hány embert kellett kórházba szállítani, csak annyit, hogy a számuk meghaladta a harmincat, és még tovább nőhet. A betegség járványméretű terjedését a térségben három hete tartó heves esőzéseknek tulajdonítják.
   
A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a táborban dolgozó több humanitárius szervezet közölte, hogy biztonsági okokból csökkenti a tevékenységét. A döntést az váltotta ki, hogy nem egészen egy hónapja elrabolták az Orvosok Határok Nélkül nevű nemzetközi segélyszervezet két spanyol segélymunkását.
   
Az emberrablás elkövetésével az al-Shabaab szomáliai terrorcsoportot és támogatóit vádolják. Az al-Shabaab ellen folytatott kenyai hadművelet szintén feszültséget keltett a térségben, így a segélyszervezetek munkatársai a terrorcsoport megtorló akcióitól tartva a táborra korlátozzák mozgásukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.