Megmentett másokat

Felajánlotta szerveit búcsúlevelében egy öngyilkos cseh férfi

Létfontosságú szerveinek átültetéséről rendelkezett búcsúlevelében egy öngyilkos cseh férfi.

2012.11.02 23:44MTI

A Právo című napilap szerint sem a helyi orvosok, sem a hatóságok nem találkoztak még hasonló esettel. A regionális rendőrség szóvivője, Marta Vlachova megerősítette, hogy a 28 esztendős férfi önkezűleg vetett véget életének a dél-morvaországi Prostejovban.

Mint elmondta: "az eset október 18-án történt. A férfi egy félreeső területre vezetett az autójával, majd telefonon hívta a segélyszolgálatot". Az újság saját forrásai szerint a férfi csak a mentőautó helyszínre érkezésének pillanatában lőtte fejbe magát.

Az eset részletes körülményeit ismerő orvos szerint semmi sem akadályozza az áldozat szerveinek átültetését. A lap forrásai szerint a beavatkozások már meg is történtek: a férfi máját és veséit megkapták a rászoruló páciensek. Etikai okokra hivatkozva azonban az illetékes kórház nem árult el részleteket az üggyel kapcsolatban.

Az öngyilkosság helyszínére kiérkező rendőröket nagyon meglepte az áldozat mellett talált levél. Vlachova szerint a fiatal férfi azt akarta, hogy a "szerveit mások életének megmentésére használják".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.