Harminc illegális veseátültetést hajtott végre

Koszovói szervkereskedő-vezért fogtak Izraelben

Jonathan Rafael, az EU koszovói rendőri és igazságügyi missziója, az EULEX ügyésze közölte: Izraelben letartóztattak egy férfit, akit a koszovói rendőrség már évek óta köröz, mert feltételezi, hogy egy koszovói illegális szervkereskedő hálózat vezetője.

2012.05.25 10:30MTI

Móse Harelt szervkereskedelem és más bűncselekmények vádjával vették őrizetbe.
   
A pristinai hatóságok feltételezik, hogy ő a vezetője annak a szervezetnek, amely 2008-ban az egyik pristinai kórházban legalább harminc illegális veseátültetést hajtott végre. A donorok szegény kelet-európai és közép-ázsiai országokból érkeztek, s 15 ezer eurót ígértek nekik szerveikért.
   
Hét ember ellen már vádat emeltek az ügyben. Móse Harelt is őrizetbe vették 2008-ban Pristinában, de miután az őrizetét megszüntették, elhagyta Koszovót.
   
Az izraeli rendőrség szóvivője, Micky Rosenfeld még szerdán közölte: az elmúlt hetekben tíz izraelit vettek őrizetbe azzal a gyanúval, hogy részt vettek szervkereskedelemben. A szóvivő akkor úgy nyilatkozott, hogy nemzetközi szervcsempészetet folytattak, de nem említette, mely országokat érintette a bűnszövetkezet tevékenysége.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.