Illegális abortusz vagy őssejtkutatás?

Újabb sokk: túl nagyok a hordókban talált orosz embriók - vigyázat, nyugalmat megzavaró képek!

Egész Oroszországot sokkolta a hír, hogy egy erdőben több mint 200 embriót találtak szétszóródva, az egészségügyi közösség értetlenül áll az eseménynek előtt.

Nézze meg a képeket, ha bírja a gyomra! >>> képgaléria

2012.07.30 10:34Konrád - ma.hu

A múlt héten egy, az Urálban horgászó férfi találta meg azt a négy, kékszínű vizes hordót, ami 248 emberi embriót tartalmazott. Az első becslések szerint az esetenként már csecsemőszerű tetemek 12-16 hetesek. De mint azóta kiderült, többségük fogantatás után 22-26 héttel történt terhesség-megszakításból származik.

Oroszországban az embriók veszélyes hulladéknak számítanak és azonnal meg kell szabadulniuk tőlük. A felfedezés után az első feltételezés az volt, hogy a hulladékkezelő cég helytelenül járt el. A vizsgálatok azonban kimutatták, hogy egyes tetemek akár tíz évesek is lehetnek, ráadásul a kórházakban nem szokás cetliket tenni az embriók kezeire és lábaira.

KATT a képre >>>

A hatóságok komoly vizsgálatba kezdtek, és szinte mindenki egyetért abban, hogy itt komoly bűncselekmények nyomaira bukkantak.

Az egyik népszerű teória, hogy az embriók illegális abortuszokból származnak. Mivel az ország törvényei szerint a terhesség-megszakításra csak a 12. hétig van lehetőség, és a tetemek jelentős része ennél öregebb, az, hogy törvénytelen abortuszokból származnak, nagyon valószínűnek tűnik.

Sokan vélik úgy, hogy az embriókat kutatásokra használták fel. A bennük lévő őssejtek miatt az abortuszból, vagy vetélésből származó embriókat gyakran használják fel kutatási céllal. Nem csak orvosi, de szépészeti célokra is.

Már első pillanatban valószínnek tűnt, hogy a testek Jekatyerinburgból származnak, hiszen a régióban ez a legnagyobb város. Az egyik helyi kórház beszámolt arról, hogy az egyik kutatási projektet vezető nő, miután elbocsátották, magával vitt embriókat, hogy befejezze kutatásait.

Az sem elképzelhetetlen, hogy valaki egy disszertáció elkészítéséhez használta őket, majd azt befejezve ilyen egyszerűen próbált megszabadulni a tetemektől. Senki sem lenne meglepve, ha végül kiderülne, hogy valakik tippet kaptak egy közelgő vizsgálatról és így szabadultak meg a terhelő bizonyítékoktól. Az orosz rendőrökre minden irányból komoly nyomás nehezedik, hogy oldják meg a rejtélyes és ugyanakkor gyomorforgató ügyet. 

Olvasta már?

Hátborzongató tetemet sodort partra a folyó!
Denise Ginley New yorki fényképész hátborzongató lény holttestére bukkant az East River partján, a Brooklyn híd alatt. A hatóságok azt állítják, egy főtt disznóról van szó, de a lénynek nem patái vannak, hanem jól kivehető öt ujjal rendelkezik.
Képekkel és videóval!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.