Csak erős idegzetűeknek!

KÉPEK! Horror az Urálban: több száz embriót talált a horgász

Horrorba fordult a békés horgászkirándulás az Urálban, mikor a pecás több hordót talált tele emberi embrióval, amik közül néhánynak már csecsemő formája volt.

CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK! >>> képgaléria

2012.07.24 11:25Konrád - ma.hu

Úgy tűnik, a kék hordók teteje levált, amikor a földre zuhantak és a sok embrió szétszóródott a környéken. Az apró testek, amik nem érik el a 15 centimétert sem, összeaszalódtak, múmiaszerűvé váltak.

Egy barátom hívott fel az éjjel, hogy horgászni van és elindult tűzifát gyűjteni. Talált néhány vizes hordót, amiről úgy gondolta jól jöhet még otthon” - nyilatkozta egy helyi lakos az orosz 4-es csatornának. A horgász a hordókban végül apró testeket talált.

A kiérkező rendőrök 248 darab, 12-16 hetes embriót találtak a négy hordó környékén. A testek apró kezeire és lábaira címkét tettek amin - feltételezhetően az anyáé - családnév és számok voltak, vélhetően a terhesség idejére, az abortusz dátumára vonatkoznak, vagy a kórházra, ahonnan a test származik.

Kattintson a képre! >>>


Úgy tűnik, formalinnal töltött 50 literes hordókat a közeli, Nevyanskba vezető útról dobhatták le. A város vezetői azonnal kijelentették, a hordók nem származhatnak Nevyanskból. “A mi régiónk nagyon kicsi, nem lehet itt ennyi újszülött, vetélés vagy terhesség megszakítás”. Később kiderült, hogy a rettenetes tartalom nem más, mint “biológiai hulladék” legalább három jekatyerinburgi kórházból.

Nagyon úgy néz ki, hogy a hulladékkezelő cég nem hajtotta végre rendesen a feladatát” - jelentették a helyi hatóságok. Az Egészségügyi Minisztérium adatokat kér arról, milyen cégek végzik a Jekatyerinburgi kórházakban az embriók eltávolítását. 

Oroszországban az embrióktól azonnal meg kell szabadulni, mivel rendkívül veszélyes hulladéknak minősülnek. Nem formalinos hordókban, hanem speciális csomagolásban tartják őket a szállítás előtt. Az sem számít gyakorlatnak, hogy információval ellátott címkéket aggassanak a testekre, legalábbis Jekatyerinburgban. De az Urálban talált embriók nem csak emiatt gyanúsak. Elképzelhetőnek tűnik, hogy akár tíz évnél is régebb óta tárolták őket.

Egyes egészségügyi szakértők úgy vélik, kísérletekre vagy más célból tárolták őket ilyen sokáig, mivel őssejteket tartalmaznak. Ezeket a sejteket előszeretettel használják immunbetegségek kezelésére és kozmetikai eljárásokhoz. Az ügyészség bűnügyi eljárásról beszél, de a vétkes fél valószínűleg csak adminisztratív büntetést kap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.