Már visszatérőben voltak

Ismét hindu zarándokok a buszbaleset áldozatai Indiában

Legalább 16 hindu zarándok meghalt, és további ugyanennyi megsérült, amikor az őket szállító autóbusz szakadékba zuhant Kasmír indiai ellenőrzés alatt álló részén.

2012.07.27 09:07MTI

A járművön több mint harmincan utaztak. Egyelőre nem tudni, hogy a busz miért tért le az útról. Zuhanás közben többször megfordult a tengelye körül. A baleset Dzsammu és Kasmír szövetségi állam nyári fővárosától, Szrinagartól ötven kilométerre történt - mondta a rendőrség szóvivője.

Az utasok az egyik legismertebb hindu kegyhelynél, az Amarnath-hegyi barlangszentélynél vettek részt zarándoklaton, ahol az egyik álló cseppkövet Sívával, a rombolás és megújulás istenével azonosítják. Hívők százezrei keresik fel a helyet évente.

Két héttel ezelőtt 15 zarándok halt meg egy hasonló balesetben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.