Több tízezren gyűltek össze a máglya körül

Halálos ünnepség Indiában: egymást taposták agyon a hinduk

Az esemény szervezői közölték: agyontapostak 16 embert egy hindu vallási ünnepségen kedden Észak-Indiában.

2011.11.08 10:38MTI

A szerencsétlenség Uttar Prades szövetségi államban, Haridvár város mellett, a Gangesz partján történt. Haridvár zarándokváros Újdelhitől száz kilométerrel északra, a hinduk hét indiai szent helyének egyike.
   
Több tízezer hívő gyűlt össze egy hatalmas máglya körül, hogy elhelyezze ott adományait. Az emberek egy csoportja rohanva közelítette meg a helyet. Többen elestek, és a mögöttük rohanók eltaposták őket. Az áldozatok pontos számát még nem tudják. Legalább ötvenen megsérültek - közölte egy szóvivő.
   
Gyakran fordul elő olyan tömeges baleset Indiában - főleg vallási ünnepségeken, ahol több százezer ember is összegyűlhet -, hogy embereket agyontaposnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.