A sebesültek száma meghaladja a 150-et

Indiában legalább 89 embert tapostak agyon egy hindu templomban

Legalább 89 zarándokot tapostak agyon egy nyugat-indiai hindu templomban támadt tülekedés során - közölte egy helyi illetékes.

2008.09.30 07:54MTI

A tragédia a nyugat-indiai Rádzsasztán államban történt, a történelmi emlékhelyeiről messze földön híres Dzsodhpur egyik hindu templomában, amely egy erőd közepén áll. A sebesültek száma is meghaladja a 150-et. A tülekedés okáról egyelőre ellentmondásos jelentések láttak napvilágot. A legvalószínűbbnek az látszik, hogy egy belső fal leomlott, amely maga alá temetett több zarándokot, de közben pánik tört ki és egymást taposták halálra a menekülni próbálók. 

Indiában nem ritka, hogy emberek halnak meg tolongás közepette vallási ünnepeken. Augusztus elején egy hegyvidéki észak-indiai templomban legkevesebb 145 embert, többségükben nőt és gyermeket tapostak agyon egy hindu templomnál India északi részén. 

A tragédiát az okozhatta, hogy a heves esőzés miatt több kő meglazult a templom felé vezető szűk lépcsős út mentén, és nyolc-tíz darab lehullott. A zarándokok menekülni kezdtek lefelé, közben kidőlt egy út menti vaskorlát. Az acélszerkezet nem bírta ki a tömeg nyomását, a földre került zarándokokon pedig átgázoltak a többiek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.