A tömegbe lőttek a szervek

India: egymásnak estek a hinduk és muzulmánok - gyilkoltak a rendőrök

Tisztségviselők közölték: Hinduk és muzulmánok összecsaptak egymással egy vitatott földterület miatt Nyugat-Indiában, majd rendőrök megpróbálták őket szétválasztani, közéjük lőttek, és megöltek legalább négy embert, több tucatnyit pedig megsebesítettek.

2011.09.15 12:59MTI

A felekezetek közötti ellenségeskedés Rádzsasztán szövetségi állam több falujára kiterjedően újult ki szerdán. A hatóságok kijárási tilalmat rendeltek el a térségben. Arról nem érkezett jelentés, hogy az erőszakcselekmények csütörtökön is folytatódtak-e.
   
Az összecsapások az állam fővárosától, Dzsaipurtól 155 kilométerrel északra lévő faluban robbantak ki, de gyorsan átterjedtek a környező településekre is, amelyeken hinduk és muzulmánok vegyesen élnek. A rendőrök közbeavatkozásában három rendőr is megsebesült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.