Visszatért Indiába

Műtéten esett át Sonia Gandhi

Pártjának szóvivője közölte: visszatért Indiába csütörtökön Sonia Gandhi, az indiai Kongresszus nevű kormánypárt párt vezetője, akit az Egyesült Államokban megműtöttek.

2011.09.08 09:29MTI

Az olasz származású indiai politikust, az 1991-ben meggyilkolt Radzsiv Gandhi kormányfő özvegyét, az ország  legbefolyásosabb személyiségének tekintik. Több mint egy hónapig volt távol. Hiánya komoly problémákat okozott a koalíciós kormány számára, amelyet azzal vádolnak, hogy rosszul kezelte a - több évtizede legnagyobb - korrupcióellenes tiltakozásokat. A kabinetnek parlamenti szövetségeseivel is megromlott a viszonya.
   
Dzsanardhan Dvivedi párt szóvivő közölte, hogy Sonia Gandhi csütörtök reggel megérkezett és jól van.
   
Egy hónnap ezelőtt a Kongresszus párt megdöbbenést okozott azzal a bejelentésével, hogy Gandhit megműtik. A párt ugyanakkor elzárkózott attól, hogy közölje a beavatkozás jellegét.
   
A Tehelka című indiai oknyomozó folyóirat akkoriban a  Twitter közösségi portálon közzétett blogjában azt írta, hogy Sonia Gandhi a New York-i Memorial Sloan-Kettering Onkológiai Központba került.
   
Megműtötték és sebésze arról számolt be, hogy az operáció sikeres volt. További részletek nem kerültek nyilvánosságra.
   
A Kongresszus párt szóvivője azt hangoztatta, hogy Gandhi egészsége és mindennemű orvosi ellátása az ő magánügye, és családja is kérte ennek tiszteletben tartását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.