Egy francia utazásszervező vásárolta meg

Elkelt a dél-afrikai Gandhi-ház

Egy francia utazásszervező megvásárolta Mahatma Gandhi indiai függetlenségi harcos üresen álló egykori dél-afrikai lakhelyét, és ott múzeumot, vendégházat kíván berendezni.

2009.10.11 19:56MTI

Az ingatlan eladásáról korábbi tulajdonosa, Nancy Ball számolt be. A hölgy úgy képzelte, hogy indiai vevőnek fogja eladni a Johannesburg egyik elővárosában álló házat, de nagy örömmel elfogadta a Voyageurs du Monde ajánlatát is, miután megtudta, hogy a cég ápolni akarja a békeharcos emlékét.

Az utazásszervező közölte, hogy a felújítás során kialakítanak egy termet, amely Gandhi emlékének őrzésére lesz hivatott.

Az indiai függetlenségi mozgalom vezetője életének több szakaszát is a Dél-Afrikai Köztársaságban töltötte. 1908 és 1910 között többször is lakott a házban, amelyet építész barátja, Hermann Kallenbach emeltetett. Nancy Ball és férje 1981-ben költözött a házba, amelynek jó részét érintetlenül hagyták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.