Kaid al-Dahab sorsa egyelőre ismeretlen

Öt al-Kaida-tag halt meg: ezúttal Jemenben csaptak le az amerikai drónok

Meghalt az al-Kaida öt harcosa Jemen déli részén a nemzetközi terrorszervezet egyik helyi vezetője ellen indított újabb amerikai dróntámadásban.

2012.05.29 10:42MTI

Jemeni tisztségviselők tájékoztatása szerint a támadást a pilóta nélküli géppel a fővárostól, Szanaától 160 kilométerrel délre, Radda város közelében hajtották végre annak a nagyszabású jemeni offenzívának a keretében, amelynek célpontja a hálózat helyi szárnya, az Arab-félsziget al-Kaidája (AQPA). A halálos áldozatokon kívül négy sebesültről érkezett jelentés, viszont a célba vett iszlamista vezető, Kaid al-Dahab sorsa egyelőre ismeretlen. Washington eddig nem közölt információkat a támadásról.

Vasárnap Leon Panetta amerikai védelmi miniszter az ABC amerikai tv-csatornának adott interjújában védelmébe vette a pilóta nélküli repülőgépekkel Jemenben végrehajtott támadásokat, ezek - mint mondta - az "Egyesült Államok védelmét" szolgálják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.