12 halott, sok sebesült

Iszlamista szélsőségeseket robbantott fel az öngyilkos merénylő Jemenben

Jemenben iszlamista szélsőségeseket robbantott fel pénteken egy öngyilkos merénylő: gépkocsival belerohant egy csoportosulásba és működésbe hozta a pokolgépét.

2012.05.25 19:08MTI

A robbanás a merénylőn kívül 12 embert ölt meg, sokan megsebesültek - mondták el szemtanúk. Az eset az ország északi részében lévő Dzsavf tartományban történt. A támadó a pénteki imára gyülekező zaidita lázadókkal végzett egy iskolánál, amelyet saját központjukká alakítottak át. Az áldozatok száma még nőhet, mert a robbanás nagyon erős volt, a roncsdarabok ötszáz méterre repültek el.

A zaiditák, más néven hutik a síita felekezet egyik különálló ágát alkotják. Az észak-jemeni Szaada tartományban gyakorlatilag saját államot hoztak létre. A támadóról azt feltételezik, hogy a szunnita al-Kaida terrorszervezethez kapcsolódó egyik csoport tagja volt, amely korábbi sérelmek miatt megfenyegette őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.