Hátulról szúrta le egy muzulmán

Jemen - Belehalt sérüléseibe a megkéselt zsidó férfi

A jemeni zsidó közösség rabbija közölte: belehalt sérüléseibe a kórházban egy jemeni zsidó férfi, akit kedden egyik muzulmán késelt meg.

2012.05.22 19:39MTI

"Harún Zendani belehalt sérüléseibe" - közölte Jahja Júszef Músza rabbi, aki szerint az ötvenes éveiben járó áldozatot hátba döfte egy katárus. A kat Jemenben elterjedt, izgalmat, étvágytalanságot és eufóriát okozó szer, amelyet az Egészségügyi Vlágszervezet kábítószerként könyvel el.
   
A támadót, a 30 éves Abed Ahmed al-Harbit végül járókelők és kereskedők fékezték meg, megkötözték és átadták a rendőröknek.
   
A rabbi felszólította Abed Rabbo Manszúr Hádi elnököt és a hatóságokat, hogy védjék meg a közössége tagjait.
   
Az áldozat családja az észak-jemeni Szálem tartományból származik. A térségnek a központi hatalom elleni felkelés során veszélybe került zsidó lakóit 2007 óta a fővárosba telepítették át, az amerikai nagykövetség közelében lévő, biztonságossá tett negyedbe.
   
Izrael állam létrehozásakor, 1948-ban még mintegy 60 ezer zsidó élt Jemenben, a számuk jelenleg 300 körül van. 1949 és 1952 között nagyjából 48 ezer zsidót telepítettek a Varázsszőnyeg-akció keretében Izraelbe. A zsidó közösség létszáma azóta egyfolytában csökken, az Egyesült Államokba és Izraelbe irányuló emigráció folytatódott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.