Több tucatnyi szélsőséges halt meg

A hadsereg visszaverte az al-Kaida nyomulását Jemenben

Visszaverte a jemeni hadsereg a csütörtökre virradó éjjel az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat helyi erőinek támadását az ország déli részén, 35 szélsőséges fegyveres halálát okozva.

2012.05.24 14:51MTI

"Az al-Kaida harcosai Vádi-Bani-Gard térségében, Dzsaartól nyugatra indítottak támadást, de a hadsereg visszaszorította a támadókat, és 35-öt megölt közülük" - mondta egy tiszt. Egy orvosi forrás a déli Ádenben arról számolt be, hogy két katona meghalt a harcokban, amelyek csütörtökön is folytatódtak.
   
Abján tartomány székhelyén, Zindzsibárban, Dzsaartól mintegy tíz kilométerrel délre a hadsereg tovább nyomult előre, ellenőrzése alá vonva épületeket a közel egy éve az al-Kaida kezén lévő város környékén. Az al-Kaida elleni offenzíva Jemen déli részén viszonylagos nyugalom után szerdán újult fel.
   
A hadsereg május 12-én indított hadműveletet az al-Kaida állásainak visszavételére. Az AFP hírügynökség adatai szerint azóta 299-en haltak meg a harcokban: 215 al-Kaida-fegyveres, 67 katona és 17 civil. Szanaai diplomáciai források szerint amerikai szakértők adnak tanácsokat a hadseregnek e harcokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.