Tovább keresik az eltűnt részeket

Hiányos a lezuhant Superjet fekete doboza

Indonéz illetékesek közölték: hiányzik a múlt héten egy indonéziai vulkánnak csapódott Szuhoj gyártmányú orosz Superjet 100-as utasszállító gép kedden megtalált fekete dobozának egy része.

2012.05.16 12:37MTI

A korábbi információkkal ellentétben nem a teljes fekete dobozt sikerült megtalálniuk az indonéz mentőalakulatoknak, hanem csak azt a műszert, amely a pilótafülkében elhangzó beszélgetést rögzíti (CVR). A másik adatrögzítő eszközt, az úgynevezett Flight Data Recordert (FDR), amely a sebesség-, a magasság-, az irányadatokat, valamint a robotpilóta állását regisztrálja, még keresik a hatóságok. "A CVR-t sérült állapotban találtuk meg. Reméljük, hogy a rajta lévő adatok épek maradtak" - nyilatkozta Daryatmo légimarsall, a nemzeti kutatási és mentési hatóság elnöke. A légimarsall elmondta, minden fekete doboz két részből áll, amelyek a Superjet 100-as esetében kettétörtek, amikor a gép nekicsapódott a Salak-hegynek.
   
A fekete doboz megtalált részeit a keresőalakulatok átadták a nemzeti közlekedésbiztonsági bizottságnak. A doboz vizsgálatát indonéz szakértők végzik majd, de kinyitásakor egy orosz küldöttség is jelen lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.