Egy felhőfrontot került volna ki a gép?

Újabb lehetséges ok a Superjet lezuhanását illetően

Thomas Jamaluddin, az indonéz Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal képviselője közölte: tizenegyezer méteres magasságon észlelt hatalmas gomoly- és esőfelhő kikerülésének a kísérlete közben zuhant le Indonéziában a Szuhoj Superjet 100 típusú utasszállító repülőgép.

2012.05.14 12:46MTI

A Salak-hegy, amelynek oldalában felfedezték a repülőgép roncsait, egy vulkanikus eredetű hegyvonulat része, amely gyakran akadályozza a Jáva-tenger felől érkező viharfelhők továbbhaladását. Az elemzés szerint a Salak-hely térségében a repülés idején rossz volt az időjárás, a repülőgép pilótája feltehetően megpróbálta kikerülni az esőfelhőt, és ezért kérte az engedélyt, hogy csökketnse a gép repülési magasságát - nyilatkozta a képviselő.
   
Az indonéziai mentők, valamint a hadsereg és a rendőrség különleges egységei már felfedezték a repülőgép repülési adatrögzítőit, jeladóját, amelyeket most próbálnak meg felhozni egy 500 méter mély szurdokból. A szakemberek már látják a repülőgép 50-szer 60 centiméteres feketedobozát is, amelyet nem tudnak elérni.
   
Az orosz gép szerda este bemutató repülés közben, felszállás után 21 perccel tűnt el a radarképernyőkről Jakarta közelében. Ez már a második útja volt aznap, az első rendben lezajlott. A próbarepüléseket azért szervezték, hogy a gépet gyártó orosz cég bemutathassa az új Superjet 100 előnyeit. A fedélzeten nyolctagú orosz személyzet és 42 utas tartózkodott, köztük potenciális vásárlók és újságírók. Az utasok egy amerikai és egy francia állampolgár kivételével indonéziaiak voltak. Túlélője feltehetően nem volt a balesetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.