Kiderülhet, mi okozta a tragédiát

Előkerült az Indonéziában lezuhant Superjet fekete doboza

Az indonéz katasztrófamentők megtalálták az Indonéziában lezuhant orosz Szuhoj Superjet 100-as utasszállító gép hang- és adatrögzítő dobozát, amelynek elemzése magyarázatot adhat a tragédia okára.

2012.05.16 07:37MTI

A műszert egy 500 méter mély hasadék alján találták meg. Külsejéről leégett a narancssárga festék, emiatt is nehezen vették észre az aljnövényzetben. Kedd este átadták a dobozt hazai szakértőknek, akiket orosz kollégák fognak segíteni az elemző munkában - közölte a katasztrófamentők szóvivője.
   
Hétfőn a konstruktőri iroda képviselője közölte, hogy a géptípusnak nem az a példánya zuhant le, amellyel az ázsiai bemutató körutat megkezdték. E közlést megelőzően a moszkvai sajtó megszellőztette, hogy műszaki hiba miatt hazarendelték az első gépet. Olga Kajukova, a Szuhoj polgári gépeket gyártó ágának szóvivője elmondta, hogy a pakisztáni bemutató repülése után hazarendelt első gépet műszaki vizsgálatnak vetették alá, de nem bukkantak technikai rendellenességre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.