Választások voltak vasárnap

A kormánykoalíció pártjai nyertek Örményországban

Örményországban a kormánykoalíció pártjai nyerték meg a vasárnapi választásokat.

2012.05.07 08:17MTI

Hétfő reggelig a leadott szavazatok 75 százalékát dolgozták fel, ennek alapján Szerzs Szargszján elnök Örményország Köztársasági Pártja a voksok 44,69, a Virágzó Örményország Pártja pedig 30,61 százalékát szerezte meg.
   
A központi választási bizottság tájékoztatása szerint a két pát bizonyosan bejut a parlamentbe. Az Örmény Nemzeti Kongresszus a szavazatok 6,85 százalékát kapta, de választási szövetségként 7 százalékot kellene elérnie, hogy bejusson a törvényhozásba, amire kicsi az esély.
   
A vasárnap esti exit pollok alapján három másik párt, a Törvény Országa Párt, az ellenzéki Örökség és a nacionalista Dasnakcutjun támogatottsága az 5 százalékos parlamenti küszöb körül mozog. Róluk még nem tudni, hogy bekerülnek-e a törvényhozásba. Egyértelműen kimarad viszont az ellenzéki Örményországi Kommunista és Demokrata Párt, valamint az Egyesült Örmények Pártja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.