A kényszer viszi az emberek közé a ragadozót

Farkasok tartják rettegésben az örmény falvakat

Az örmény kormány csütörtöktől díjat fizet a vadászoknak a kilőtt farkasokért, mivel az utóbbi idők hideg időjárása miatt a falvakban megszaporodtak a farkastámadások a kaukázusi országban.

2012.02.17 21:31MTI

"Az erős havazás miatt a farkasok egyre gyakrabban tűnnek fel lakott területeken, muszáj valamit cselekednünk" - jelentette ki a Aram Harutjunjan környezetvédelmi miniszter egy sajtótájékoztatón.
   
Minden egyes lelőtt állatért kétszáz eurós jutalmat ajánlottak fel a vadászoknak, ami tetemes összegnek számít Örményország szegény területein.
   
Közel kétszáz farkast kellene kilőni a ragadozók összességében mintegy 500-700 példányra duzzadt populációjából. A miniszter szerint ez a megoldás kevésbé "fájdalmas", és nem befolyásolja a farkasok szaporulatát.
   
A kezdeményezést azonban bírálták az örmény állatvédők. Szrbuki Harutjunjan örmény állatvédő kijelentette:
   
"Ahelyett, hogy lelőnék az állatokat, jobban tennék, ha megállítanák a vadon élő állatok ellenőrizetlen és illegális vadászatát. Az állatok csak élelemszerzés miatt mennek a falvakba".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.