Egy ember meghalt, sokan megsebesültek

Lövöldözés tört ki az azeri-örmény határon

Ismét tűzharc volt azeri és örmény katonák között az Azerbajdzsánba ékelődő, túlnyomórészt örmények lakta, vitatott hovatartozású terület, Hegyi-Karabah határán.

2012.04.11 16:55MTI

Az azeri védelmi minisztérium szerdai közlése szerint egy örmény katona meghalt, többen megsebesültek.
   
Azeri tájékoztatás szerint előzőleg örmény katonák "a tűzszünetet megsértve" megsebesítettek egy azeri katonát. Örményország elutasította a vádat, és kijelentette, hogy Baku "félretájékoztat".
   
A két, egymással szomszédos Kaukázuson túli ország a Szovjetunió végnapjaiban rövid, de véres háborút vívott egymással Hegyi-Karabahért. A harcok veszteségmérlege 30 ezer halott és egymillió földönfutó volt.
   
A fegyveres konfliktust 1994-ben tűzszünet zárta le, de a feleknek azóta sem sikerült megállapodniuk a terület jogállásáról. A mai napig rendszeresek a fegyveres incidensek a tűzszünettel létrehozott demarkációs vonal mentén.
   
Örményország bejelentette, hogy az ellenségeskedés miatt bojkottálja az idei Eurovíziós dalversenyt, amelynek Baku ad otthont május végén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.