Szembemegy az emberi jogokkal?

Örmény népirtás - Azerbajdzsán elítélte a francia törvényt

Hevesen tiltakozott Azerbajdzsán - Törökország szövetségese és Örményország ellenlábasa - kedden az előző este a francia szenátus által elfogadott törvény ellen, amely büntetni fogja az Ottomán Birodalomban elkövetett örmény népirtás tagadását.

2012.01.24 19:10MTI

"Ez az intézkedés szembemegy a +demokrácia, az emberi jog, a szólásszabadság elveivel +" – áll az azerbajdzsáni külügyminisztérium által kedden kiadott közleményben.
   
Az azerbajdzsáni kormánypárt egyik vezetője azt javasolta, hogy Franciaország váljon ki a hegyi-karabahi konfliktus rendezése érdekében z Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet égisze alatt tevékenykedő "minszki csoportból". "Franciaország lépései a nullára csökkentették azt a bizalmat, amellyel korábban a csoportban rendelkezett" – jelentette ki Ali Ahmedov, a kormánypárt titkára az Interfax hírügynökség szerint. "Ilyen helyzetben a legméltóbb az lenne, ha Franciaország visszavonulna a közvetítéstől, mert elvesztette a küldetése teljesítéséhez szükséges erkölcsi alapot"- tette hozzá.
   
A minszki csoport Oroszország, az Egyesült Államok és Franciaország társelnökségével 1992-ben jött létre, hogy békés, tárgyalásos megoldást keressen a Hegyi-Karabah miatti azeri-örmény konfliktusra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.