A rém hetedik gyermeke elhunyt a fogságban

Gyilkosság miatt is vádat emelhetnek az amstetteni rém ellen

Segítségnyújtás elmulasztásával elkövetett gyilkosság miatt is vádat emelhetnek az amstetteni "rémként" emlegetett Josef Fritzl ellen.

2008.05.09 11:48MTI

A Kurier című osztrák lap pénteki száma szerint a St. Pölten-i ügyészség a rendőrség bevonásával megpróbálja kideríteni, milyen körülmények között halt meg a most hetvenhárom éves férfi hetedik, saját lányától született gyermeke. A személyes szabadság megsértésével, nemi erőszakkal és vérfertőzéssel gyanúsított mérnök közvetlenül őrizetbe vétele után elmondta a rendőrségnek, hogy összesen hét gyereke született a lányától, Elisabethtől. 

Az egyik újszülött, egy ikerpár egyik tagja azonban háromnapos korában meghalt. A holttestet Fritzl egy kályhában elégette. Az újságban megjelent információ szerint ha sikerül bebizonyítani, hogy a gyanúsított felismerhette, milyen súlyos beteg a csecsemő, de orvost mégsem hívott hozzá, akkor tovább nehezedhet Fritzl helyzete. Mint Gerhard Sedlacek ügyész közölte, ez kimerítené a mulasztás útján elkövetett bűncselekmény tényállását.
 
Ez azonban még bizonyításra vár. A bűncselekmény helyszínén nyomkereső kutyákat is bevetnek a rendőrök, hogy a lehető legtüzetesebben átvizsgálják az amstetteni ingatlant, ahol a ma már negyvenkét éves Elisabethet és gyerekeit több mint két évtizeden át tartotta föld alatti tömlöcben Josef Fritzl. 

Az alsó-ausztriai bűnügyi rendőrség vezetője, Franz Polzer ezredes a Die Presse pénteki számában közölte: különlegesen kiképzett, vérszagot érzékelő kutyák segítségével ki akarják zárni annak lehetőségét, hogy esetleg rejtve maradjon előlük egy olyan titkos zug, ahová valaki be van, vagy be volt zárva. A jövő héten radarokkal is átfésülik a több száz négyzetméter alapterületű épületet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.