Nőtt a számuk

Egyre több a szombati thaiföldi pokolgépes merényletek áldozata

Tizennégyen haltak meg az összehangolt pokolgépes támadásokban szombaton Thaiföld déli részén, és 340 a sebesültek száma, akik közül 140-et kellett kórházba szállítani - közölték vasárnap a hatóságok.

2012.04.01 10:20MTI

A merényletek napján még hét halálos áldozatról számolt be a rendőrség, és sokkal kevesebb sebesültről, mindössze 70-ről.

A robbantásokat feltehetőleg muzulmán lázadók követték el Yala városban.

A pokolgépek, amelyek közül kettőt motorkerékpáron, egyet pedig egy nyitott kisteherautóban helyeztek el, tíz perc leforgása alatt léptek működésbe egy százméteres körzetben.

Thaiföld Malajziával határos legdélibb részén gyakoriak az iszlám szeparatisták által elkövetett bombamerényletek. Az elszakadást és a muszlim többségű Malajziához csatlakozást akarók 2004 elején kezdődött fegyveres lázadása eddig több mint ötezer emberéletet követelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.