Az afgán hatóságok határozottak

Afganisztán - Mégsem készült merénylet a védelmi tárca ellen?

Az afgán hatóságok határozottan cáfolták szerdán, hogy terrortámadás készült volna a kabuli védelmi minisztérium ellen.

2012.03.28 12:31MTI

Afgán titkosszolgálati források korábban elmondták, hogy 11 - más értesülések szerint 18 - embert, köztük katonákat vettek őrizetbe azzal a gyanúval, hogy támadásra készültek. A védelmi minisztérium épületében több, öngyilkos merényletekhez használt mellényt, illetve robbanóanyagot találtak.
   
"Mindez teljességgel hamis" - mondta Hamid Karzai elnök szóvivője, Ajmal Fajzi.
   
A védelmi minisztérium, valamint egy kormányzati illetékes szintén tagadta a médiaértesüléseket.
   
Az afgán védelmi minisztérium az egyik legjobban védett kormányépület Kabulban, és alig másfél kilométerre van az elnöki palotától, illetve a NATO-vezette nemzetközi biztonsági erő (ISAF) főhadiszállásától.
   
Az utóbbi hónapokban megszaporodtak az afgán katonák támadásai a szövetséges katonákkal szemben, ami komoly feszültséget kelt Kabul és a NATO között. Idén a nemzetközi haderő 17 tagja halt már meg az afgán bajtársak fegyvereitől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.