A merénylőket letartóztatták

Terrortámadás készült az afgán védelmi minisztérium ellen

Egy tucatnál több afgán katonát vettek őrizetbe azzal a gyanúval, hogy terrortámadásra készültek a kabuli védelmi minisztérium ellen, amelynek épületében tíz, öngyilkos merényletekhez használt mellényt találtak.

2012.03.28 08:15MTI

A a The New York Times című napilap úgy tudja, hogy az összeesküvést hétfőn leplezték le. Az épület biztonsági szolgálatának hivatalában bukkantak rá a mellényekre, amelyekre robbanóanyag rögzítéséhez való zsebek voltak varrva. A BBC 18 letartóztatottról tud.
   
A NYT szerint a merénylők terrortámadásra készültek a védelmi tárca, illetve a kormányhivatalnokok által használ buszok ellen. A történtek miatt kedden gyakorlatilag lezárták a minisztériumot, a kabuli diplomatanegyedben pedig jelentősen fokozták a biztonsági intézkedéseket.
   
Egy afgán tisztségviselő azt mondta, hogy nincs biztonságban az, aki a tárca falai között tartózkodik, mivel a merénylőknek nyilvánvalóan voltak kapcsolataik a minisztériumi alkalmazottakkal.
   
Az országban állomásozó koalíciós erők és az afgán hivatalos szervek képviselői is megerősítették, hogy lelepleztek egy, a védelmi tárca ellen irányuló összeesküvést.
   
Az afgán védelmi minisztérium az egyik legjobban védett kormányépület Kabulban, és alig másfél kilométerre van az elnöki palotától, illetve a NATO-vezette katonai haderő főhadiszállásától.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.