Két ember meghalt

Afgán egyenruhát viselő merénylő végzett a NATO-katonákkal

NATO-katonák egy csoportjára tüzet nyitott hétfőn Afganisztán déli részén egy afgán katonai egyenruhát viselő merénylő. A támadásban két katona meghalt.

2012.03.26 11:40MTI

Jason Wagonner, a közép-ázsiai országban állomásozó nemzetközi haderő (ISAF) szóvivője elmondta, hogy a támadót lelőtték. Az áldozatok nemzetiségét nem közölte.
   
Egy nyugati tisztviselő tájékoztatása szerint a merénylet a Hilmend tartományban, a laskargáhi NATO-bázison történt. Egy magas rangú afgán biztonsági tisztségviselő viszont úgy tudja, hogy egy amerikai irányítás alatt álló tartományi újjáépítési csoport bázisán követték el a támadást.
   
Az újabb két áldozattal 13-ra emelkedett azoknak a külföldi katonáknak a száma, akiket idén öltek meg az afgán fegyveres erők kötelékeiben szolgáló társaik.
   
A hétfői támadás két héttel azt követően történt, hogy egy amerikai katona válogatás nélkül agyonlőtt 16 afgán civilt és megsebesített hat másikat. Az ámokfutó, a 38 éves Robert Bales őrmester március 11-én éjjel Kandahár tartományban elhagyta bázisát, és két faluban válogatás nélkül gyilkolt. Előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés címén emeltek vádat ellene az amerikai katonai hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.