A hatóságok akadályozták meg

Kazahsztán - Elmaradt a merényletsorozat

Az ügyészség közölte: pokolgépes merényletek sorozatát akadályozták meg a kazah biztonsági szolgálatok a ország kereskedelmi fővárosában, Almatiban.

2012.03.28 12:50MTI

A legfőbb ügyészség hivatala közleményében arról számolt be, hogy a támadásokat a múlt hét végén hajtották volna végre. A merényletek szervezője egy száműzetésben élő ellenzéki üzletember társa, Alekszandr Pavlov volt.
   
Az üzletember, Muhtar Abliazov, a BTA bank vezetője volt, de 2009-ben elhagyta az országot miután vizsgálat indult ellene. Sikkasztással vádolják.
   
A férfit a múlt hónapban Londonban egy pénzügyi csalás ügyében indított perben 22 hónapi börtönre ítélték a bíróság megsértése miatt. Abliazov azonban elmenekült Angliából mielőtt őrizetbe vették volna, jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen.
   
A kazahsztáni összeesküvésben részt vett a törvényesen be nem jegyzett Alga párt egy tagja is - állította szerdai közleményében az ügyészég.
   
A hatóságok szerint a merényletsorozat célja az volt, hogy pánikot és bizonytalanságot keltsen a közép-ázsiai volt szovjetköztársaságban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.