"Össznépi menetelés Jeruzsálembe"

Izrael készültségben: eldurvulhatnak az arab tüntetések

Izrael készültségbe helyezte csütörtökön szerte az országban és a határok mentén több ezer rendőrét és katonáját, mert egy kezdődő arab tüntetéssorozat miatt erőszakcselekményekre számít.

2012.03.30 07:45MTI

Az izraeli arabok és a ciszjordániai palesztinok számára pénteken lesz a föld napja, amelyen minden évben tüntetést rendeznek Izrael földpolitikája miatt, amely szerintük diszkriminatív velük szemben. Támogatóik a szomszédos arab országban szolidaritási tüntetéseket szerveznek a határok mentén.

Ezt ők úgy nevezik: "össznépi menetelés Jeruzsálembe". Noha szervezők azt mondják, a demonstrációk nem lesznek erőszakosak, az Izraeli rendőrség és a hadsereg arra számít, hogy lesznek incidensek, miután tavaly több haláleset is történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.