Megszakította a munkakapcsolatot

Nemet mond az emberi jogokra Izrael

Izrael megszakította a munkakapcsolatot az ENSZ Emberi Jogi Tanácsával: nem engedi be a világszervezet tényfeltáró csapatát Izraelbe, illetve Ciszjordániába a zsidó telepek tervezett vizsgálatára.

2012.03.26 14:22MTI

A döntést Avigdor Liberman külügyminiszter jelentette be hétfőn - közölte Jigal Palmor külügyi szóvivő. Az ENSZ-tanács a múlt héten szavazta meg a csapat küldését, hogy képet kapjon a ciszjordániai és kelet-jeruzsálemi zsidó telepépítkezésekről - egy olyan határozatban, amely elítélte az ilyen építkezések folytatását.

A zsidó állam határozott Izrael-ellenes részrehajlással vádolja a tanácsot, mondván, hogy az aránytalan mértékben összpontosítja figyelmét a palesztinokkal szembeni izraeli politikára és lépésekre. Izrael szerint a tanács figyelmen kívül hagyja az emberjogi visszaéléseket olyan helyeken, mint Irán és az arab országok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.