Aggódik az ENSZ

Görögországban is tombol a rasszizmus?

Megugrott a rasszista támadások száma a gazdasági válság sújtotta Görögországban - közölte szerdán az ENSZ menekültügyi szervezete és több emberi jogi csoport.

2012.03.21 18:55MTI

A szóban forgó szervezetek aggodalmuknak adtak hangot azzal kapcsolatban, hogy Athén utcáin egyre gyakrabban követnek el rasszista jellegű erőszakos cselekményeket. Ezek egy részét feketébe öltözött radikálisok követik el, akik kutyával "járőröznek" az utcákon.

Tavaly október és idén január között több mint 60 támadás történt, s 12 áldozat súlyos sérüléseket szenvedett - derült ki a világszervezet menekültügyi főbiztosságának (UNHCR) és különböző görög csoportoknak a jelentéséből.

A szervezetek szerint a görög hatóságok nem fordítanak kellő figyelmet ezekre az esetekre, melyek egy részében feltételezhetően még a rendőrség is érintett volt.

Kosztisz Papaioannu, a görög Emberi Jogok Nemzeti Bizottságának vezetője ezzel összefüggésben úgy fogalmazott, hogy a Görögországot sújtó akut gazdasági válság minden bizonnyal súlyosbítja a problémát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.