A kormánytól követelnek

Indiában maoisták elraboltak két olasz turistát

Maoista felkelők elraboltak két olasz turistát a kelet-indiai Orisza államban - közölte vasárnap az NDTV televízió hírforrása megnevezése nélkül.

2012.03.18 10:04MTI

A két olaszt egy folyópartról hurcoltak el az emberrablók, akik később közölték túszaik szabadon engedése attól függ, hogy milyen választ kapnak követeléseikre a kormánytól.

Orisza államban a hatvanas évek vége óta jelentős a maoisták tevékenysége. A szélsőbalos felkelők azonban leginkább rendőröket, katonákat és a kormányhivatalnokokat ejtenek túszul, akik ellen gyakran hajtanak végre robbantásos merényleteket is, hogy kicsikarják követeléseik teljesítését. Azt állítják magukról, hogy nemzeti kisebbségeket és nincstelen vidéki embereket védelmeznek meg a rendőri túlkapásoktól és a korrupciótól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.