A brit turista férjét megölték

Elraboltak egy francia nőt Kenyában

Emberrablók elhurcoltak egy francia turistanőt a kenyai turistaparadicsom, Lamu-sziget közelében. Az eset szombatra virradó éjszaka történt.

2011.10.01 14:40MTI

Szemtanúk és a rendőrség szerint az idősebb asszonyt kevéssel éjfél után egy motorcsónakon hurcolták el a Lamuval szemközt fekvő Manda szigetéről.

Francia diplomaták megerősítették az emberrablás tényét. A kenyai turisztikai minisztérium egyik munkatársa arról számolt be, hogy a parti őrség üldözőbe vette a csónakot, s azt bekerítette. Franciaország a nap folyamán eltanácsolta állampolgárait attól, hogy a Lamu-szigetcsoporton, különösen a Szomáliához közeli részen tartózkodjanak.

Az eset súlyos csapást jelent a kenyai turizmusra, az ország ugyanis jelentős részben a turistákból él. Néhány héttel ezelőtt ismeretlen tettesek egy brit turistanőt hurcoltak el, férjét pedig megölték. A Lamu-szigetcsoport mindössze 50 kilométerre fekszik a szomáliai határtól.

A kenyai rendőrség azt sejti, hogy az iszlám al-Shabaab milícia áll a tettek mögött. Ez a milícia tartja ellenőrzése alatt Dél-Szomália legnagyobb részét.

A kenyai turisztikai iparnak romló biztonsági helyzettel kell megküzdenie. A 2007-es elnökválasztás után véres események színhelye volt az ország. Több mint 1000 ember halt meg, Kenya akkor a polgárháború szélére sodródott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.