Nem azért, mert hazudott

Plasztikai műtét miatt kellett lemondania egy egyiptomi képviselőnek

Lemondott parlamenti mandátumáról az an-Núr egyiptomi iszlamista párt egyik képviselője, miután hazugságon kapták bekötött orrával kapcsolatban.

2012.03.05 19:54MTI

Anvar el-Balkimi a rendőrségnek korábban azt állította, hogy az arcán lévő zúzódás egy fegyveres rablótámadás következménye, amelynek során megverték és megpróbálták elvenni az autóját Kairó egyik külvárosában. A nyilatkozatot követően a helyi televíziók még a kórházban is készítettek vele interjút; a felvételen fehér gézzel átkötözött arccal volt látható.

A szalafista an-Núr pár hétfőn bejelentette: a pártelnök arra a megállapításra jutott, hogy al-Balkimi történetének "minden egyes részlete fikció", és a képviselő valójában egy esztétikai célú plasztikai műtéten esett át. Az ultrakonzervatív politikai tömörülés az iszlám szigorú értelmezését tartja szem előtt, amely tiltja a plasztikai operációt, arra ugyanis Isten művébe való beleavatkozásként tekint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.