Az intenzív osztályon ápolják

Autótolvajok bántalmazták az egyik egyiptomi elnökjelöltet

Fegyveres autólopás közben bántalmazták az egyiptomi elnökválasztás egyik iszlamista jelöltjét Kairóban.

2012.02.24 08:45MTI

A hatvanéves Abdel-Monejm Abul Fotuh egy kampányrendezvényről tartott haza csütörtök éjszaka, de Kairó külvárosi körgyűrűjén egy rendszámtábla nélküli gépkocsi elállta útját, s három álarcos fegyveres ugrott ki belőle. Először Fotuh sofőrjének rontottak, s amikor a politikus a védelmére kelt, puskatussal fejbe vágták, gépkocsiját pedig elvitték.
   
Fotuhot agyrázkódással szállították kórházba, intenzív osztályon ápolják. Sofőrjét is kórházba vitték a támadás után.
   
Fotuh a Muzulmán Testvériség mozgalomnak volt a tagja, de tavaly fegyelmi vétségekre hivatkozva kizárták onnan, miután bejelentette, hogy indulni kíván az elnökválasztáson. A mozgalom ugyanis többször kinyilvánította, hogy nem kíván jelöltek állítani az államfői tisztségre.
   
Az egyiptomi elnökjelöltek március 10-től adhatják le hivatalos jelentkezésüket, s az elnökválasztást várhatóan június végén tartják meg. Fotuhot az egyik legerősebb iszlamista elnökjelöltnek tartják Egyiptomban.
 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.