Megbénult egy amerikai biztonsági cég portálja

Egyiptom - Támadásba lendült az Anonymous

Az Anonymous internetes kalózcsoport kedden azt állította, hogy megbénította egy olyan amerikai biztonságtechnikai cégnek a portálját, amely által forgalmazott könnygázgránátokat Egyiptomban tüntetők ellen vetettek be.

2012.02.14 19:11MTI

Az Anonymous közleménye szerint a hackerek behatoltak a Combined Systems vállalat portáljára, ahonnan ügyfelekre és alkalmazottakra vonatkozó személyes adatokat loptak el, majd megbénították a honlap működését. A támadást az "arab tavasz" eseményeinek sorába illeszkedő bahreini kormányellenes tüntetések kirobbanásának első évfordulójára időzítették.
   
A számítógépes kalózok azzal vádolták a céget, hogy háborús nyerészkedők vezetik, akik "őrült vegyi fegyvereket adnak el hadseregeknek és rendőri felszereléseket árusító boltoknak világszerte".
   
A hackereknek a portál megbénítására vonatkozó állítását egyelőre nem lehetett ellenőrizni, bár a cég honlapja kedden kétségkívül nem működött; a vállalat vezetői nem válaszoltak a nekik küldött üzenetekre.
   
A Combined Systems tömegoszlató eszközöket - köztük különféle ködbombákat, spray-ket, bilincseket - forgalmaz bűnüldöző és katonai szerveknek. Újságírók és emberi jogi aktivisták korábban beszámoltak arról, hogy a cég könnygázgránátjainak hüvelyeit megtalálták a kairói Tahrír téren, ahol a rendfenntartó erők sorozatosan tömegoszlató eszközöket vetettek be a tüntetők ellen. Az Amnesty International tavaly azt állította, az amerikai cég három részletben összesen 46 tonna lőszert - köztük könnygázgránátokat - szállított az egyiptomi kormánynak.
   
Az Anonymous világszerte végrehajtott több kibertámadás elkövetőjeként jelentkezett, s egyre inkább biztonsági cégek, bűnüldöző és egyéb kormányzati szervek ellen összpontosítja támadásait. A csoport januárban több órára megbénította az amerikai igazságügyi minisztérium és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) portálját, múlt pénteken pedig a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) honlapja elleni támadás elkövetőjeként jelentkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.