Az, akire én azt mondom

Nácikat buktatott le az Anonymus

Az ismert hekkercsoport legújabb akciója során egy fehér felsőbbrendűséget hirdető csoport tagjainak emailjeit hozta nyilvánosságra. A levelekből kitűnik, hogy a csoportnak köze van a brit parlament néhány tagjához.

2012.02.02 15:47Konrád - ma.hu

Miközben feltörték az American Third Position honlapját és rátették kezüket a tagok közötti emailezésre, a hackerek olyan anyagok birtokába jutottak, amik arra engednek következtetni: az amerikai fehér felsőbbrendűséget hirdető csoport kapcsolatot keresett többek között Nick Griffinnel a Brit Nemzeti Párt elnökével és Európai Parlamenti képviselővel.

Griffin korábban már kétes hírnevet szerzett magának mivel állítólag aktív gyűlöletkeltő tevékenységet folytatott Európa szerte, és most úgy tűnik, komoly kapcsolati hálója van a nemzetközi náci szervezetekkel. A hekkerek feltöltötték az American Third Position tagjaitól megszerzett levelek egy jelentős részét, és olyan keresőt is mellékeltek hozzá, aminek segítségével könnyen navigálhatunk közöttük. Mindeközben lehet, hogy véletlenül tönkretették az 52 éves angol politikai karrierjét.

A tagok egymás közötti levelezéséből kiderült, hogy sokan a legjelentősebb fehér aktivistának tartják az angol politikust, ezért is tartották fontosnak az amerikaiak, hogy megerősítsék a kapcsolatot BNP-vel. A legfrissebb utalás a két fél közötti szoros kapcsolatra január elejéről származik, ebben az egyik ATP tag arról ír, Andrew Brons EP képviselő részt kíván venni a csoport egyik videó konferenciáján. Mint kiderült Brons igencsak lelkesedik Merlin Miller-ért a csoport által támogatott elnökjelöltért.

“Nem tudjuk, hogy Andrew Brons beszélt-e velük telefonon. Ha megtette, abban sem látunk kivetnivalót, ő egy népszerű EP képviselő. Azért választották meg, hogy beszéljen az emberekkel és megossza ötleteit, mindenkivel beszélünk még muszlim csoportokkal is,” mondta el gyorsan a BNP egyik szóvivője a Guardian újságnak.

Egy múlt havi sajtóközleményben Miller arról ír, hogy Amerika karakterét “drasztikusan megváltoztatták” az elmúlt 50 évben, a “túlnyomó többségben lévő keresztény többség” kisebbséggé változott. Miller szerint, aki kérdéseket tesz fel erről a demográfiai támadásról azt azonnal rasszistának bélyegzik.

Azon a weboldalon ahol a hekkerek elérhetővé tették a megszerzett leveleket, “rasszista veszteseknek” titulálták az American Third Position tagjait és felhívták a figyelmüket arra, hogy a megszerzett információkra nem vár szíves fogadtatás. “Itt az ideje, hogy ezek a gyáva öltönyös-nyakkendős fehér felsőbbrendűek is félig nyitott szemmel aludjanak. Na, féltek már?”, teszik fel a kérdést az oldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.